032677773
0988837866

  • Кошницата ви е празна!

Индукционен котлон inox IK 30TC 3.0kW

BR-105932 BARTSCHER - Германия
2019-12-25
Цена BGN 436.90лв 436.90 514.00лв
15% ПО-НИСКА ЦЕНА
  • Промоция от: 18.06.2019
  • Промоция до: 31.07.2019
  • BARTSCHER - Германия
  • Марка BARTSCHER - Германия
  • Код на продукта BR-105932
  • Наличност В наличност

Описание

Индукционен котлон  IK 30TC 3.0kW

Принцип на работа:

Индукционните котлони, за разлика от останалите котлони загряват директно съда за приготвяне на храната, без да имат нагряващ елемент.

Това се получава чрез силен високочестотен електромагнит, който създава електромагнитно поле и чрез индукция загрява съда.

Топлината генерирана в съда се предава на съдържанието му.

Нищо извън съда не е засегнато от магнитното поле – в момента, в който съдът се свали от котлона или той бъде изключен, нагряването спира.

За готвене с тези котлони са необходими железни или стоманени тенджери и тигани, изключват се керамични, стъклени или алуминиеви съдове.

 

Предимства


* Енергийна ефективност – Индукционните котлони са значително по-икономични от другите електрически котлони. Енергията, която изразходват е малко по-малко от нормалните плочи, но освен това тя се изразходва до два пъти по-ефикасно. Това се дължи на факта, че се загрява директно съда, а не загряващ елемент, който чрез топлообмен (при който има загуби) да предава топлина на съда. Като цяло индукционните котлони са около два пъти по-икономични от останалите електрически котлони.
* Контрол – Загряването става веднага след включване на котлона и поставяне на съда – подобно на газовите котлони не се налага да се изчаква загряване на загряващ елемент. Също така промените в силата стават веднага след като завъртите копчето.
* Безопасност – Самият котлон е студен и дори на най-голяма мощност не се затопля. Това означава, че вие (а и малчуганите около вас) няма как да се изгорите на котлона. Внимание – съдът с храната е топъл!
* Комфорт – Тъй като не се губи енергия за самото затопляне на съда, вашата кухня като цяло ще бъде по-хладна отколкото със стандартните електрически или газови котлони.
* Чистота – Тъй като самият котлон не се загрява, няма как нещо да капне, да загори и мирише и след това да се налага дълго търкане докато се изчисти.
* Бързина – 500мл. кипва за 1 мин.

Важно!

*Индукционният котлон е предназначен само за приготвяне и затопляне на хранителни продукти с използване на подходящи съдове.
*Да не се използва индукционният котлон за претопляне и затопляне на лесно запалими, вредни за здравето, лесно изпаряващи се или подобни течности и материали.

*Продукта не е предназначен за продължителна професионална употреба.

Тяло Inox 18/10 / неръждаема стомана.

Повърхност за готвене: стъкло-керамика

Дигитален дисплей

Таймер

10-степенно регулиране на мощността от 400 до 3000 W

10-степенно регулиране на температурата от 60 °C до 240 °C

Електронна защита от прегряване.

Изходяща мощност: 3,0 kW / 230 V
Размери: Ш 330 x Д 415 x В 100 mm
Тегло: 5,0 kg

2 години гаранция и сервизно обслужване от Пан Сервиз ООД в цялата страна!

2 години гаранция

 

 

Видео към продукта

Отзиви (0)

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър