032677773
0988837866

 • Кошницата ви е празна!

Уважаеми клиенти,

Поради годишна инвентаризация на склада, всички поръчки направени след 16:00ч. на 21-09-2021 до  03-10-2021 ще се обработват и изпълняват по ред на постъпването им след 04-10-2021 !

Поради дългият срок на инвентаризацията и големият брой постъпващи поръчки е възможно забавяне на доставките до 3-4 дни !

Професионален уред за Sous-Vide STEBA SV 120 PROFESSIONAL 05.32.00

STEBA 05.32.00 STEBA
2022-03-28
Цена BGN 590.00 590.00лв
  STEBA
 • Марка STEBA
 • Код на продукта STEBA 05.32.00
 • Наличност В наличност

Описание

Професионален сувид циркулатор STEBA SV 120 PROFESSIONAL


Характеристики на професионален уред за су вид готвене Steba SV 120 Professional:

 • Мощен Sous-Vide циркулатор предназначен за професионална употреба
 • Влагозашита степен IPX 7
 • Тяло от неръждаема стомана
 • Подгрява 30 литра вода за приблизително 45 минути до 56° C
 • Отклонение в температурата максимум 0,1° C
 • Дебит: 8 l/min
 • LCD Display с осветление за набл'дение на:
  – Избрана температура за готвене
  – Достигната температура на готвене
  – Таймер до 99 часа

 • Прецизна електронна настройка на температурата до 90° C
 • Мобилен, компактен и лесно преносим
 • Копче за включване и изключване
 • Минимална дълбочина на съда за готвене 15 cm
 • Подходящ за едновременно готвене на много порции
 • Запазване на вкуса, ароматите, витамините и минералите на готвените продуктиТехнически характеристики на уред за Sous Vide STEBA SV 120 ProfessionalПроизводител:Steba GmbH - Германия
Art.-Nr.05.32.00
Електрическо захранване:2000 W (230 V ~)
Мощност:1500 Watt
Цвят:неръждаема стомана / черно
Тегло:~ 2,30 kg
Размери:~ 37 x 9,5 x 16 cm


Защита:  - IPX7
Гаранция:физически лица 24 месеца
Съвременната кулинария познава безброй много техники на готвене, но има една, която заслужава особено внимание. Готвенето с вакуум при ниска температура, известно навсякъде по света с френския термин sous vide (су вид), е сравнително нова техника, която се използва от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати. Готвенето при ниска температура става в диапазона 50°C - 68°C.

Във вакуум се готвят често меса, за да се разгради колагенът и да се превърне в желатин. Преди да се вакуумира, продуктът се почиства много добре. Особено подходящ за готвене при ниска температура е джоланът, който става изключително крехък. Джоланът може да се овкуси с чесън, розмарин, мащерка и зехтин, запечатва се плътно с вакуум машина и се потапя на водна баня. Продължителността на готвене и температурата зависят от естеството на самия продукт, но температурата винаги е от 50°C до 68°C.

Телешкото месо например се готви на около 60°C в продължение на 48 часа. При всеки друг вид термична обработка имаме излишна загуба на естествените сокове и вещества от продукта, но при обработка във вакуум те се запазват напълно. При ниска температура с вакуум се готвят идеално риба, зеленчуци и плодове. Няма друг начин на топлинна обработка, който да дава като резултат толкова сочен продукт. Не само, че се запазват естествените характеристики на продуктите, но и те стават по-крехки. Когато готвим джолан по-продължително време, той се изсушава. При готвене с вакуум обаче този проблем не съществува. Ниската температура, продължителната обработка и липсата на пряк контакт с месото води до постепенното разграждане на колагена и превръщането му в желатин. Именно този процес прави месото по-крехко от всякога.

Най-добър резултат при приготвянето на терин от гъши дроб се получава също с обработката на ниска температура и във вакуум. Всички меса, които по принцип са жилави или сухи, стават невероятно крехки при този начин на готвене. Зеленчуците, приготвени във вакуум на ниска температура, също запазват напълно вкуса и цвета си. Същото важи и за плодовете. Използването на вакуум дава чудесни резултати, когато се прави например консоме от ягоди, а и приготвянето му е изключително просто. Ягодите се поставят в плик, вакуумират се, като може да се овкусят например с мащерка. Пошират се на бавен огън и след прецеждане се получава невероятно фин сос.

Отзиви (0)

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър