032677773
0988837866

  • Кошницата ви е празна!

Уреди за Sous-Vide готвене

Уреди за Sous-Vide готвене

Готвене под вакуум при ниска температура, Sous-Vide или още су вид се използва от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати.Комплект изолационни топчета и съд за готвене сувид CASO 1432Изолационните топчета осигуряват по-малка загуба на темпера..
Наличност В наличност
Цена 95.00лв
Изолационни топчета за готвене сувид STEBA 100бр.Характеристики на изолационни топчета за су вид готвене Steba 99.51.00..
Наличност В наличност
Цена 60.00лв
Професионален сувид циркулатор STEBA SV 100 PROFESSIONALРефулиране на температуратаМобилен - лесно преносимЕлектрическо..
Наличност В наличност
Цена 730.00лв
Професионален сувид циркулатор STEBA SV 120 PROFESSIONALРефулиране на температуратаМобилен - лесно преносимЕлектрическо..
Наличност В наличност
Цена 590.00лв
Професионален уред за Sous-Vide STEBA SV..
Нови
Професионален сувид циркулатор STEBA SV 2 PROFESSIONALРефулиране на температуратаГолям обем 10 литраЕлектрическо захран..
Наличност В наличност
Цена 790.00лв
Сувид циркулатор STEBA SV 60Рефулиране на температуратаМобилен - лесно преносимЕлектрическо захранванеЦиркулация на вод..
Наличност В наличност
Цена 360.00лв
Подвижен уред за су вид готвене Bartscher Sous-Vide stick SV ST15LПодвижен уред за готвене под вакуум Sous-Vide Bartsche..
Наличност В наличност
Цена 290.00лв
Показани са от 1 до 7 от 7 (1 страници)

Готвенето под вакуум е технология известна още под името готвене су вид от френското sous-vide и представлява нискотемпературно готвене на вакуумирани продукти продължително време.


При готвенето във вакуум се запазват биологично активните вещества на хранителните продукти, хранителните свойства като витамини, белтъчини, мазнини и въглехидрати, вкусовете, цвета и аромата.

Полезни съвети за готвене су вид:

  1. Водата трябва задължително да е предварително загрята и да е достигнала температурата за готвене според съответната рецепта за су вид готвене.
  2. Торбичките със всяка порция трябва да са напълно потопени и да не се допират, за да се осигури свободна циркулация на водата и равномерна температура от всички страни.
  3. В зависимост от продукта и рецептата температурата на готвене под вакуум винаги е от 50◦ до 68◦C градиса.
  4. ВНИМАНИЕ !!! При готвене под 52◦C градуса за повече от 4 часа съществува риск от ботулизъм !!!

  5. За да се предотврати развитието на на хранителни патогени е препоръчително температурата в сърцевината на хранителният продукт да достигне 54.4◦C
  6. При готвене със су вид технология, когато се работи с температура под 60◦C, трябва да се спазва много високо ниво на хигиена за да не се допусне кръстосано замърсяване.
  7. Ако ястието не се консумира веднага след като е приготвено, то трябва веднага да бъде шокирано / охладено до температура 4.4◦C в ледена баня, фризер или шоков охладител за да се спре процеса на готвене.